Overzicht projecten

Aftershow historium Brugge Historium

Historium is een één uur durende totaalbeleving waar decors, film, muziek en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. Terwijl bezoekers door zeven historisch correct gereconstrueerde themakamers wandelen, luisteren ze naar een fictief liefdesverhaal dat zich afspeelt in het Brugge van de 15de eeuw. 

Voor Historium ontwikkelde Bailleul Ontwerpbureau de ‘preshow’ en de ‘aftershow’. De preshow bestaat uit een functionele balie en een film- en audio-opstelling in twee wachtruimtes. In het Historium kan slechts een kleine groep mensen tegelijk naar binnen. De preshow is bedoeld om het wachten al deel te laten uitmaken van de beleving. De aftershow start meteen na de laatste themaruimte en omvat een tentoonstelling die via tekstpanelen, illustraties, touchscreens met spelletjes achtergrondinformatie geeft bij de thema’s die in de ‘show’ aan bod kwamen. Aan het eind van de aftershow kunnen bezoekers op het panoramische terras met zicht op de Grote Markt van Brugge aan de hand van een historische kaart met eigen ogen vaststellen hoe de stad in de loop der eeuwen is geëvolueerd. 

Historium krijgt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers over de vloer.


Historium Brugge

We gebruikten gestapelde volumes met ingebouwde vitrines om objecten te tonen. Draaiboeken geven uitleg in zeven verschillende talen. Zonder een overdaad aan tekst kunnen we toch op een analoge manier meerdere talen aanbieden. Wie meer info wil, kan de audioguide gebruiken. 

Historium Brugge

Op een tijdlijn situeren we de gouden periode van Brugge.

Historium Brugge

Detail uit de tijdlijn

Historium - interacties

Binnenpiepen in het badhuis en er letterlijk de geur van middeleeuwse zeep opsnuiven.

Historium - replica mantel


Historium - replica kroon


Historium - gestapelde volumes


Historium signalisatie

Andere projecten

Isotopolis-maquettespel

Bezoekerscentrum Isotopolis

NIRAS
Lees meer
Luchtfabriek-zolder

Belevingsparcours ZLDR Luchtfabriek

Gemeente Heusden-Zolder
Lees meer
Kempen-Broek-cortenstaal

Wayfinding Kempen-Broek

Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Lees meer

Zin om samen te werken?

Contacteer ons
Deze website gebruikt cookies
Meer info