Overzicht projecten

Teseum Archeologische site O.L.V.-Basiliek Stad Tongeren

Tongeren is opnieuw een topmuseum rijker: de Archeologische site van het Teseum. Hiermee is een volgende fase gerealiseerd, want aan de Schatkamer van het Teseum mochten we al enkele jaren geleden meewerken.

De Archeologische site onthult de geheimen in de ondergrond van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en vertelt zo het boeiende Tongerse verleden. Tongeren is de eerste stad van België: een verhaal van 2000 jaar continuïteit.

Een belevingsvol parcours onder de basiliek voert de bezoekers langs de resten van dit ver verleden. Bij deze tijdreis gaan verhalen en high-tech hand in hand. De bezoekers worden ondergedompeld in een soundscape, met stemmen en projecties. Zo brengen we de mensen van vroeger weer tot leven: van de Romeinse elite, over de allereerste gelovigen, langs een vloekende hertog tot de bouwers van de monumentale basiliek. Volwassenen, kinderen en jongeren krijgen een apart parcours, op hun eigen maat. De ambities reiken ver: we halen alles uit de kast om jong en oud in binnen- en buitenland aan te spreken.

We verzorgden samen met en in opdracht van architectenbureau Michel Janssen het ontwerp, de coördinatie en de inhoudelijke uitwerking. De Archeologische site kwam tot stand in overleg met Onroerend Erfgoed, de kerkfabriek van de basiliek en de stad Tongeren.

Teseum


Teseum - app voor jongeren

Verhalen en high-tech gaan hier hand in hand. 

ontdek hoe       
Teseum

Ontdek het ontzettend lang verleden van Tongeren.

Teseum

Zak door de vloer en ga steeds verder terug in de tijd.

teseum

De collectie muurschilderingen is uniek voor het noorden van het Romeinse Rijk.

teseum

Film brengt sfeerbeelden uit vroegere tijden.

Bezoek de schatkamer van de O.L.V.-Basiliek

ga kijken in de schatkamer van teseum

Andere projecten

Rockox-icon

Snijders&Rockoxhuis

KBC Group
Lees meer
Umicore

Bezoekerscentrum Hall-O

Umicore Olen
Lees meer
Portopolis-haven-van-Antwerpen-creatie-Bailleul-Ontwerpbureau

Bezoekerscentrum Portopolis

Port of Antwerp
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info