Overzicht projecten

Barco Customer Experience Center Barco

Drie cocons waarin bezoekers zich onderdompelen in een andere wereld. Dat is het opzet van Bailleul Ontwerpbureau voor het Barco Experience Center in Kortrijk. De cocons zijn warm en intiem, hoogtechnologisch én persoonlijk. Ze geven bezoekers de kans om de Barco-producten te ervaren met al hun zintuigen.

Entertainment, enterprise, healthcare. Drie keer Barco, drie keer anders. Nooit clean of technisch, wel geraffineerd en imposant: wat bezoekers hier beleven, beklijft. De verhalen zijn uniek en menselijk. De bezoekers ervaren de drive die aan de basis ligt van elke vernieuwing, verbazen zich over de technologie, maar beleven bovenal een totaalervaring. Een scenario met een vleugje humor en magie houdt de hoogtechnologische stijl in evenwicht.  

Barco healthcare

Welke technologie schuilt er achter state-of-the-art medische beeldvorming? We tonen het op een draaiende carrousel. Barco's producten en oplossingen komen samen in één verhaal. We volgen een vrouw vanaf het moment dat ze een mammografie ondergaat. De sfeer en inkleding van de ruimte veranderen naarmate we deze vrouw en haar verhaal verder volgen. 


Barco healthcare

De eerste aanblik in de carrousel: clean en wit.

Barco healthcare

Wanneer de carrousel draait, veranderen licht en inkleding. 

Medische beeldvorming

State-of-the-art medische beeldvorming in het operatiekwartier: de carroussel neemt de bezoeker mee naar indrukwekkende technologische vernieuwingen.


Barco enterprise

Een mozaïek van schermen, de bureaustoelen en computers staan klaar. In de cocon 'enterprise' belandt de bezoeker in een controlekamer. De wereld gaat zijn gangetje op de schermen: ze tonen camerabeelden van de metro. 'Controlmanager' Jim houdt ze allemaal in de gaten - zijn aanwezigheid verrast de bezoeker: is dit echt?

Deze film is een verrassende en humoristische opwarmer om Barco enterprise in de kijker te zetten. De gids kiest zelf hoe hij na de film verdergaat: er liggen verschillende scenario's klaar. De gids kiest welke modus voor zijn doelpubliek het meest effectief is en stelt dit handmatig in.


Barco pod

In onze film krijgt controlmanager Jim plots de regie in handen: hij wordt de componist van de metro die hij in het oog houdt. 

Barco enterprise

Straatmuzikanten, reizigers en zakenlui maken samen een lied op een mozaïek van schermen.

Barco enterprise

Ahum... Achter de rug van de bezoekers verschijnt de ceo. Back to business!


Barco entertainment

In een alomvattende videoshow tonen Barcoprojectoren en -geluidsystemen, gobo's en spots het beste van zichzelf. We nemen de bezoekers mee in een imaginair landschap van sterrenhemels en kristallen bergen. De reis eindigt met een climax: een groots kristal treedt uit het doek. Tastbaar, schitterend, echt. Een verrassend staaltje van 'objectmapping'.


Barco entertainment

De film speelt zich af op een scherm van 18 m lang. 

Barco entertainment

Object mapping op een 3x2m groot kristal. 

Barco entertainment

Bezoekers zien zich ondergedompeld in een denkbeeldige wereld. 

Andere projecten

Merkplas-kolonie-wie-zijn-de-mensen

Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 Merksplas

Kempens Landschap
Lees meer
Umicore

Bezoekerscentrum Hall-O

Umicore Olen
Lees meer
Vreugde-en-Verdriet-Vredescentrum-Antwerpen

Expo 'Vreugde en Verdriet'

Vredescentrum
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info