Overzicht projecten

Bezoekerscentrum Baliekouter - Wakken Gemeente Dentergem

De Baliekouter is een relatief jong natuurdomein in de vallei van de Mandel en in het West-Vlaamse Wakken (deelgemeente van Dentergem). Het domein is van grote waarde voor de regio, want je vindt er voor het overige erg weinig bosgebieden. Het richt zich in de eerste plaats op wandelaars en beschikt naast 23 hectare bos ook over heel wat open ruimte met weiden, knotwilgenrijen en bloemrijke hooilanden. 

Voor de ontwikkeling van het bezoekerscentrum deed de Provincie West-Vlaanderen een beroep op Bailleul Ontwerpbureau. We bedachten het concept, tekenden de ontwerpen voor het meubilair en de infopanelen uit, ontwikkelden een introductiefilm en een digitale 'drumcomputer' met geluiden uit de natuur, zorgende voor de grafiek en coördineerden de realisatie van dit alles. 


Baliekouter ingang

Het bezoekerscentrum is vrij toegankelijk en wordt beheerd door de horeca vlakbij.

Bezoekerscentrum Baliekouter

Een grote fotowand toont beelden van het gebied in de vier seizoenen. Je komt dus best nog een keer terug in een ander seizoen.

Baliekouter echte bomen

Echte bomen in het bezoekerscentrum, vogelhuisjes aan de muur.

Baliekouter spel

Kinderen testen hun kennis aan de hand van quizvragen op klapbordjes.

Andere projecten

Groenendaal-visualisatie

Studie en programma-ontwikkeling Groenendaal

ANB Zoniënwoud
Lees meer
Belfort-Brugge-klokkentoren

Museum Belfort Brugge

Stad Brugge
Lees meer
Pietersheim-schaduwspel

Bezoekerscentrum Pietersheim

Gemeente Lanaken
Lees meer

Zin om samen te werken?

Contacteer ons
Deze website gebruikt cookies
Meer info