Overzicht projecten

Bezoekerscentrum De Lakenhalle Stad Dendermonde

De 14e-eeuwse lakenhalle op de Grote Markt van Dendermonde herleeft. Ze werd gerestaureerd door architectenbureau Erfgoed en Visie. In het historische hart van Dendermonde brengen wij het verhaal van de stad en haar inwoners. Hier ontvangen we bezoekers uit binnen- en buitenland, maar we richten ons ook expliciet naar de Dendermondenaar zelf. 

In het infokantoor voor toerisme ontvangen we de bezoeker met kleurrijke foto’s van vrolijke parades, levendige markten en uiteraard van het Ros Beiaard. De legende van het Ros en de Vier Heemskinderen heeft de ziel van de Dendermondenaar gevormd en dat voel je hier. 

Maar ook de donkere bladzijden uit de geschiedenis drukten hun stempel op de stad. In 1914 werd Dendermonde nagenoeg volledig verwoest door het Duitse leger. Ook de lakenhalle en haar belforttoren werden vernield. De tentoonstelling in de historische lakenhalle toont hoe de stad in haar hart werd geraakt. Interactieve media en kijkkasten brengen een schat aan foto’s, kaarten en objecten. De audioguide licht de meest intrigerende gebeurtenissen toe. Pronkstuk van dit bezoekerscentrum is de film: die neemt je mee op een reis in 3D door de verwoeste stad. 

Het sluitstuk van de grootschalige renovatie is het belfort. De toren dateert uit 1377 en is erkend als UNESCO-werelderfgoed. Zodra de herstellingen zijn afgerond, kan je, in het goede gezelschap van onze audiogids, tot boven in de toren.


Draaiende kubussen toeristisch onthaal

Kinderen kunnen hun eigen versie maken van bekende Dendermondenaars in de Lakenhalle

Dendermonde

Doorloopbeveiliging op de ramen tonen het Ros Beiaard

Dendermonde


Dendermonde

Het panoramisch zicht van de stad binnen handbereik  

Dendermonde


Dendermonde

Dendermonde is een 'Martelaarstad van de Groote Oorlog'. In deze film wordt over deze dramatische periode verteld en is de stad als ruïne historisch correct gereconstrueerd. Dendermonde was verlaten en verwoest.

In het historische hart van Dendermonde brengen wij het verhaal van de stad en haar inwoners.

Dendermonde

Stralen van kleur in het historische gebouw 

Dendermonde


Andere projecten

Parcum

Museum PARCUM 2017-2022

PARCUM
Lees meer
Ronse-toeristisch-onthaal-en-belevingscentrum-De-Hoge-Mote

Bezoekerscentrum Ronse

Stad Ronse
Lees meer
Belfort-Brugge-klokkentoren

Museum Belfort Brugge

Stad Brugge
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info