Overzicht projecten

Bezoekerscentrum Kasterlee Gemeente Kasterlee

In Kasterlee slapen de reuzen en spelen de kabouters. De streek van de Kempense Heuvelrug is het toneel van spannende verhalen en leuke buitenactiviteiten. Vooral in oktober is het hier druk. Dan gebeuren hier nooit geziene dingen met pompoenen. 

Beleef de mix van kabouters, pompoenen, buitenpret in de natuur en gastronomie in het toeristische infokantoor van Kasterlee. Bij de vernieuwing van het “oudste VVV-kantoor van Vlaanderen” hebben we bewust ingezet op gezinsvriendelijkheid en toegankelijkheid. Dat gaat verder dan een gebouw toegankelijk maken voor rolstoelen of buggy’s. We gebruiken voelmodellen, geuren, wind, geluiden en kijkdozen en kozen lettertypes en kleurcontrasten die de leesbaarheid ten goede komen. 

Je maakt hier op een speelse manier kennis met de streek. Piep binnen in een kabouterhuisje of klim op de luchtwortels van de boom waarin hij woont. Ontdek in geuren en kleuren wat Kasterlee in de verschillende seizoenen te bieden heeft. Daag je vrienden uit voor een virtuele race door het Kastelse landschap waarbij je de wind kan voelen. Scan de barcodes bij het eten op de gedekte tafel en ontdek de typische smaken uit de streek. En ga zeker ook op zoek naar het standbeeldje van de Kastelse kabouter. Aanraken mag!


Bezoekerscentrum Kasterlee - tijdlijn

Moeder verdringt dochter bij de reukmodule, alle zintuigen en alle leeftijden aanspreken is geslaagd.

Bezoekerscentrum Kasterlee - pompoenmobile

In Kasterlee hebben ze pompoenen in alle mogelijke kleuren en maten . Elk jaar in oktober slaat hier de pompoengekte toe! Wij maakten een mobile van kleine pompoentjes die het onthaal een feestelijke touch geven.

Interacties voor iedereen

Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden of kano varen? In dit interactieve spel ontdekken bezoekers de mooiste landschappen van de streek. Ze komen vooruit door aan trappers te draaien die speciaal voor kinderen en rolstoelgebruikers ook wat lager gemonteerd staan. Tijdens de tocht voelen ze de Kempense bries in hun gezicht. Twee bezoekers kunnen elkaar uitdagen voor een wedstrijdje langs de mooiste panorama's. Onderweg vangen ze kabouters voor bonuspunten en moeten ze uitkijken voor ontploffende pompoenen.

Bezoekerscentrum Kasterlee - Actief in de natuur

Speels kennismaken met de mooiste panorama's van Kasterlee en omstreken.

Kijk binnen in een kabouterhuisje

Kinderen kijken binnen in een kabouterhuisje. Het zit op een plek waar hun ouders maar moeilijk bij kunnen. Het toeristisch bezoek begint in het infokantoor!

Inspelen op alle zintuigen

Kasterlee is the place to be voor lekkerbekken. Wij laten bezoekers met verschillende zintuigen kennis maken met de gastronomische troeven van de streek: kijken, ruiken, luisteren, voelen... Proeven is mogelijk één van de vele restaurants...

Scanmodule streekproducten

Gebruik de barcodescanner om meer te weten te komen over de streekproducten.

Levensechte replica's

Levensechte replica's van streekproducten uit Kasterlee en de Kempen.

Bezoekerscentrum Kasterlee - gastronomie

Maak met (bijna) alle zintuigen kennis met de Kastelse gastronomie.

Andere projecten

Portopolis-haven-van-Antwerpen-creatie-Bailleul-Ontwerpbureau

Bezoekerscentrum Portopolis

Port of Antwerp
Lees meer
Niras-Bergemeesters

Debatspel Bergemeesters

ESV EURIDICE
Lees meer
Museum-Kasteel-Wissekerke

Belevingsparcours Kasteel Wissekerke

Gemeente Kruibeke
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info