Overzicht projecten

Bezoekerscentrum Ronse Stad Ronse

De Hoge Mote in Ronse, een van de best bewaarde historische gebouwen van de streek, nam al verschillende gedaantes aan. Wij richtten het in tot bezoekerscentrum, als een proeftuin voor de Vlaamse Ardennen. De bezoeker leert er Ronse en omgeving kennen in al haar verscheidenheid. Maar ook voor ons als ontwerpers is De Hoge Mote een proeftuin.

We genoten de volle vrijheid om te experimenteren met technieken en ideeën. We werkten nauw samen met de architecten van Murmuur, zodat er kruisbestuiving plaatsvond tussen vorm en inhoud, binnen en buiten. Een voorbeeld? In het verleden had de Hoge Mote bij elke metamorfose een torentje bij gekregen. Met een nieuwe, vierde toren maken we het uitzicht compleet. Architecturaal klopt het helemaal. Inhoudelijk ook: want uitzicht leidt tot inzicht. Die idee nemen we mee in de inrichting: soms expliciet, dan weer met een knipoog. 

Je beleeft de streek met al je zintuigen: luister naar de griezelverhalen die in de streek de ronde doen; doe een koerske op de fiets, laat je verwonderen door special effects of de verfijning van het ambacht...


ronse

De inkomhal lijkt een grote kijkdoos: je stapt de bossen en heuvels van de Vlaamse Ardennen hier al binnen. Door een raam in het fotodecor lonken de échte bomen.

ronse


Ronse

Drie kleinere kijkdozen richten de blik op drie parels van de Vlaamse Ardennen: de bonte specht, de boshyacint, de steenuil. 

Ronse


ronse


ronse

Het uitzicht als een zoekplaat: vind de juiste toren.

Uitzicht leidt tot inzicht. Die idee voel je in onverwachte, speelse knipogen.


Ronse

Je opwarming voor een fietstochtje in de Vlaamse Ardennen begint hier. Draai aan de trappers en start je virtuele fietstocht van de Ronde van Vlaanderen.

ronse


Even schuilen voor een wereld vol prikkels? Neem plaats in onze film-cocon en voel de tijd verlangzamen.

Ronse
Ronse

Bezoekers bladeren door het verhaal van Ronse. Kies een hoofdstuk en je duikt in de tijd. Onderweg stap je mee met de pelgrims naar Sint-Hermes of beland je in de textielfabrieken…

bezoekerscentrum Ronse

Rond 1900 verschijnen de textielfabrieken op het toneel. De vele handen die deze industriële revolutie mogelijk maakten, krijgen hier een eervolle plaats. Draai aan het wiel en beleef de bedrijvigheid op volle toeren! Ambacht meets industrie.  

Ronse textiel


Ronse textiel

Getuigen van de hoogdagen van het textiel: een imposant weefgetouw, kleurrijke garens en weelderige stoffen. 

Andere projecten

Stad-Gent-Gentbrugse-Meersen-totem-en-fietser

Infodragers Gentbrugse Meersen

Stad Gent
Lees meer
Tervuren-Warandepoort

De Warandepoort

Gemeente Tervuren
Lees meer
SCK-Bailleul-Ontwerpbureau

Belevingsexpo SCK CEN, TABLOO

SCK CEN
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info