Overzicht projecten

De Warandepoort Gemeente Tervuren

Grootse werken in Tervuren. Met een nieuw gemeentehuis, moderne serviceflats en een vrijetijdscentrum kreeg het hart van de gemeente een stevige verjongingskuur. Vrijetijdscentrum De Warandepoort onthaalt met haar gloednieuwe bibliotheek, concertzaal en cafetaria een brede waaier aan bezoekers uit binnen- en buitenland. 

Al die passanten weten voortaan meteen welke toppers Tervuren in huis heeft. Zijn natuur, zijn geschiedenis, zijn toeristische kleppers: we zetten ze alle in de etalage. Onze signalisatie wijst bezoekers de weg in De Warandepoort en naar alle bezienswaardigheden in de buurt. De Warandepoort is de eerste gerealiseerde poort naar het Zoniënwoud. Stijlvolle kijkkasten met touchscreens zoomen in op de rijke geschiedenis van het Hertogelijk Paleis en het Warandepark, het glooiende fietsparadijs Zuid-Dijleland, het Zoniënwoud en Arboretum, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.

Dat Tervuren ‘royaal in ’t groen’ zit, daar kan je hier niet naast kijken. Zelfs middenin het vrijetijdscentrum staan bomen, hun takken reiken tot aan het plafond. Aan grote wanden prijken indrukwekkende foto’s van het Zoniënwoud en het Warandepark. Het Zoniënwoud maakt zich op want is erkend als werelderfgoed: hier ontdek je waarom dat verdiend is. Bailleul Ontwerpbureau maakte eerder al een uitgebreide studie over de inrichting van het bezoekersonthaal in Groenendaal als groenpool in het Zoniënwoud. 

Tervuren - Warandepoort - kijkkast

In het onthaal staan kijkkasten opgesteld die elk een bijzonder element van Tervuren belichten.

Tervuren - module

Even binnen kijken en dan naar buiten op ontdekking. Het Warandepark geeft haar geheimen prijs in een interactieve opstelling.

Tervuren - vorstelijke bewoners

Tervuren zit al eeuwenlang 'royaal in 't groen', dat bewijst een indrukwekkend rijtje vorsten en hertogen die hier graag verbleven. Bij een bezoek aan Tervuren treedt je letterlijk in hun voetsporen.

Tervuren - signalisatie

De Warandepoort is een huis met vele functies. Duidelijke totems zetten de bezoekers op de goede weg

Van Tervuren gaat het verder naar de rest van de wereld. Sommige hotspots zijn verrassend dichtbij.

Andere projecten

Lier-spiegel

Toerisme Lier

Stad Lier
Lees meer
Achelse-kluis

Inspiratiepunt De Groote Heide / Achelse Kluis

Stad Hamont Achel
Lees meer
Stiltetoerisme-overzicht

Projectstudie Stiltetoerisme

Toerisme Vlaams-Brabant
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info