Overzicht projecten

Bezoekerscentrum Hall-O Umicore Olen

Umicore produceert materialen die de CO2-uitstoot verlagen en elektrische wagens verbeteren. Bovendien biedt het bedrijf, als een van de grootste recycleerders ter wereld, een antwoord op schaarste aan grondstoffen. De site van Umicore in Olen produceert onder meer materialen die je kan terugvinden in herlaadbare batterijen, glasvezelkabels en satellieten. Olen is ook het wereldwijde centrum voor R&D.

Heel wat verenigingen en scholen brengen een bezoek aan de site en Umicore wil hen goed ontvangen. Ze starten in Hall-O, een industriële hal die we ombouwden tot bezoekers- en belevingscentrum. De opstelling is opgebouwd in cirkelvorm. Alles draait letterlijk om het business model waarbij Umicore metalen en grondstoffen bewerkt en zuivert om ze geschikt te maken voor eindtoepassingen die ons leven comfortabel maken. We maken de cirkel rond door het uitgebreid over recyclage en urban mining te hebben. In een labo nemen bezoekers zelf de proef op de som.

Een hoogtechnologisch verhaal krijgt een frisse toets omdat we zachte kleuren afwisselen en ronde vormen centraal stellen. We maken het verhaal herkenbaar door de materialen van Umicore te linken aan eindtoepassingen die iedereen kent en gebruikt in het dagelijkse leven. Ten slotte roepen we bezoekers op om mee te werken aan het succesverhaal door zelf te recycleren. 

Het resultaat: het verhaal van Umicore verwondert niet enkel scholieren. Ook sollicitanten, klanten en prospecten komen hier graag een kijkje nemen.

Hall-O - Umicore - snede

De industriële hal met links een grote blauwe wand, met daaronder een labo waar bezoekers proefjes kunnen doen, in het midden interactieve opstellingen, rechts een tribune waar je een introductiefilm kan bekijken.

Umicore


Umicore

Het hele ontwerp is opgebouwd rond het business model van Umicore.

Umicore

Ontdek in welke toepassingen de materialen van Umicore voorkomen en hoe je ze tegenkomt in het dagelijks leven.

Umicore - Hall-O - Mendeljev

Een industriële brug bleef op onze vraag behouden en brengt bij aan het industriële karakter van de hal.

Umicore

Scherminteractie met barcodescanner geeft inzichten in de materiaaloplossingen van Umicore.

Umicore

Tabel van Mendeljev met uitneembare bakjes tonen de elementen.

Umicore

Schermapplicaties geven een concrete vertaling van wat Umicore doet.

Umicore


Umicore - Hall-O - render


Andere projecten

Isotopolis-maquettespel

Bezoekerscentrum Isotopolis

NIRAS
Lees meer
Craenevenne-spinnenweb

Provinciaal natuurcentrum Craenevenne

Provincie Limburg
Lees meer
Pack4Food-logo

Huisstijl Pack4Food

Pack4Food
Lees meer

Zin om samen te werken?

Contacteer ons
Deze website gebruikt cookies
Meer info