Overzicht projecten

Infodragers monumenten en kunstwerken Stad Gent

Norwich is de meest complete middeleeuwse stad in Groot-Brittannië. Gent is het historische hart van Vlaanderen. De historische banden tussen de twee steden worden heropgefrist in het Europese project ‘Shaping 24’. De twee steden zetten hun rijke erfgoed samen in de kijker. Twaalf monumenten in Gent worden zo verbonden met twaalf ergoedsites in Norwich. In 2014 won het project de EU-prijs voor Cultureel Erfgoed. 

Gent plaatste bij elk van die historische monumenten een infopaneel in drie talen. Uit onderzoek bleek immers dat ook in dit digitale tijdperk een eenvoudige ‘analoge’ duiding voor toeristen welkom blijft. De respons was zo goed dat de opdracht werd uitgebreid: nu staat bij alle monumenten en kunstwerken in de stad zo’n infobord. 

Wij leidden het ontwerp en de coördinatie van de infopanelen in goede banen. We integreerden de borden op een mooie, subtiele manier bij de beschermde monumenten en stadszichten, midden in het historische centrum van Gent. Voor deze uitdaging pleegden we nauw overleg met Monumentenzorg.


Shaping 24 - Aula


Shaping 24 - detail


Shaping 24 - kathedraal


Shaping 24

Andere projecten

Dendermonde

Bezoekerscentrum De Lakenhalle

Stad Dendermonde
Lees meer
Craenevenne-spinnenweb

Provinciaal natuurcentrum Craenevenne

Provincie Limburg
Lees meer
Gent-Begraafparken

Respectvolle boodschappen voor de Gentse Begraafparken

Stad Gent
Lees meer

Zin om samen te werken?

Contacteer ons
Deze website gebruikt cookies
Meer info