Overzicht projecten

Museum Belfort Brugge Stad Brugge

In opdracht van Stad Brugge ontwierpen wij de herinrichting van het Belfortmuseum. Met veel respect voor het imposante gebouw, voorzagen we de hele toren van het gelijkvloers tot het panorama bovenaan van een nieuwe invulling. We kleedden de ruimtes in met sobere maar krachtige volumes, waarbij we rekening hielden met het belang van het historische gebouw en een optimale geleiding van de bezoekersstromen (het Belfort krijgt jaarlijks honderdduizenden bezoekers over de vloer). 

Daarnaast creëerden we een sterk inhoudelijk verhaal dat de bezoeker vertelt over de verschillende functies die een toren in een middeleeuwse stad te bieden had. 

Ten slotte zorgden we ook voor een bestemming voor de inkomruimte en de shop. In het Belfort kan er namelijk slechts een kleine groep mensen tegelijk naar binnen. Om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken en mensen ‘op te laden’ voor hun bezoek, vormden we die ruimte om tot een volwaardig deel van de beleving.


Belfort Brugge - zaal


Belfort Brugge - wachtruimte


Belfort Brugge - wachtrijen

In de wachtrij naar de kassa krijgen de bezoekers al heel wat informatie mee. We laden ze als het ware op voor hun bezoek aan de toren.

Belfort


Belfort


Belfort Brugge - duizelingwekkend

Duizelingwekkende zichten in de klokkentoren

Belfort Brugge - infografiek

Andere projecten

Rockox-icon

Snijders&Rockoxhuis

KBC Group
Lees meer
Kempense-Heuvelrug-studie

Studie Kempense Heuvelrug

Gemeente Kasterlee
Lees meer
Portopolis-haven-van-Antwerpen-creatie-Bailleul-Ontwerpbureau

Bezoekerscentrum Portopolis

Port of Antwerp
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info