Overzicht projecten

Museum Parcum Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur

Negen eeuwen heeft Abdij van Park in Leuven op de teller staan. Het kloosterinterieur en de aankleding van de gebouwen zijn sinds de 17e eeuw quasi intact gebleven. Een grootschalige renovatie is in volle gang: in 2025 zullen alle werken zijn afgerond. De eerste vleugel wordt nu al opengesteld voor het publiek. Daar opent Parcum de deuren, het nieuwe museum voor religie, kunst en cultuur van het CRKC. 

De tentoonstelling 'Van de wereld. Beelden van beslotenheid en bevrijding' neemt je mee naar een leven van rust en stilte. Als een filter op een wereld vol prikkels: zo hebben wij ook de inrichting van de tentoonstelling opgevat. De bezoeker en de kunstwerken gaan samen in afzondering. Met doeken, opgespannen in houten kaders, vormen we aparte ruimtes in de zalen. De kleuren en de belichting brengen focus én zachtheid, ze vormen een perfecte harmonie met de abdij. 

Orde en rust regeren in deze tentoonstelling. Maar we kijken ook al vooruit naar de opvolgers van 'Van de wereld'. We hebben de scenografie opgebouwd met aparte modules: puzzelstukken die in een volgende tentoonstelling andere werelden kunnen scheppen. Laat de doeken weg uit de houten kaders, en je krijgt een inrichting die net heel open wordt. Hoe je ook puzzelt, de harmonie blijft overeind. Het geheim van dat recept: de gulden snede. De intrinsieke schoonheid van die maatvoering zit in elke module apart. De som blijft dus telkens: een ode aan het geordende leven.


Parcum - bezoekers


Parcum - ontwerp gulden snedeDe verhoudingen van het meubilair zijn gebaseerd op de gulden snede.

parcum

Het modulair meubilair tijdens een atelierbezoek.

parcum

Proefdruk van de zaalteksten op jute. 

Parcum


Verstilling creëren door scenografie


Parcum


ParcumParcum


Parcum tweede zaal


Parcum


Andere projecten

Dendermonde

Bezoekerscentrum De Lakenhalle

Stad Dendermonde
Lees meer
Schatkamer2

Teseum Schatkamer O.L.V.-Basiliek

Stad Tongeren
Lees meer
Deinze

Stadsvernieuwing Deinze

Stad Deinze
Lees meer

Zin om samen te werken?

Contacteer ons
Deze website gebruikt cookies
Meer info