Overzicht projecten

Projectstudie Stiltetoerisme Toerisme Vlaams-Brabant

Stiltetoerisme is een nog kleine, maar groeiende markt voor mensen die willen onthaasten, ontplooiing of verdieping zoeken. Stiltemomenten, die vroeger op een natuurlijke manier een plaats hadden in ons leven, moeten we nu opzoeken en bewust inbouwen. 

De Provincie Vlaams-Brabant vroeg Bailleul Ontwerpbureau om de provincie te screenen op mogelijke stilteplekken en advies te verlenen over hoe plekken in het kader van stiltetoerisme ontsloten en gepromoot kunnen worden. Het resultaat was een inspiratiegids, ontwikkeld voor iedereen die het stiltetoerisme een plaats wil geven binnen zijn organisatie. De gids bevat aanbevelingen en een vertaling van stiltelocaties in beelden en sferen. Hiermee wordt de ontwikkeling van een nieuw hoogstaand aanbod van op elkaar afgestemde producten mogelijk, zowel voor dagtoerisme als voor verblijfstoerisme. 

In samenwerking met Iris Steen screenden wij de mogelijke stilteplekken, werkten we het concept van de inspiratiegids uit en zorgden we voor de inhoud, grafiek en beelden.

Stiltetoerisme - Scherpenheuvel

Stiltetoerisme in Scherpenheuvel

Stiltetoerisme - Tildonk

Stiltetoerisme in Tildonk


Taal van de stilte. 


Stiltetoerisme


We willen allemaal wel eens ontsnappen aan lawaai, drukte of het hectische leven. Stilte is zeldzaam. Snakt u af en toe naar de stilte? Even onthaasten? Even tot jezelf komen?


Stiltetoerisme
Stiltetoerisme
Stiltetoerisme

Ideevorming rond inrichting van stilteplekken.


Stiltetoerisme


Andere projecten

Mechelen-Schepenhuis

Het Schepenhuis

Stad Mechelen
Lees meer
Stad-Gent-Gentbrugse-Meersen-totem-en-fietser

Infodragers Gentbrugse Meersen

Stad Gent
Lees meer
Achelse-kluis

Inspiratiepunt De Groote Heide / Achelse Kluis

Stad Hamont Achel
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info