Overzicht projecten

Reizende expo Sereni

Sereni klopte bij ons aan met een uitdagende vraag. Als hechte kring van gedreven uitvaartexperts begeleiden ze mensen bij het verlies van een dierbare, van het administratieve luik tot het vormgeven van het afscheidsritueel. Hoe brengen we dit verhaal naar buiten? Naar mensen zoals jij en ik, naar collega’s in de sector en mogelijke partners. Hoe kunnen we de sluier rond de dood, begrafenissen en uitvaarten oplichten, liefst op zoveel mogelijk plekken? 

Ons antwoord: een reizende expo met een menselijke storytelling waarin we afscheid nemen bespreekbaar maken. We dompelen bezoekers onder in een nieuwe uitvaartcultuur en bieden inspiratie. 

De opstelling blinkt uit in duurzaamheid: dankzij de modulariteit kan ze omgebouwd en hergebruikt worden, op maat van de plek en de bezoekers die Sereni wil aanspreken.  

Onze uitdaging: het inspirerende verhaal van Sereni vertalen naar een flexibele opstelling van 64 m². 

Een modulair ontwerp

We ontwierpen een reizende expo die is opgebouwd uit modulaire frames, flexibele prints en plafonds in textiel. Het zijn de puzzelstukken die op maat van de plek herschikt kunnen worden in opstellingen van een ander formaat. 

Modulaire koppelstukken laten toe om de frames in verschillende composities te schikken. De flexibele prints worden eenvoudig in deze frames geklikt en zijn dus verplaatsbaar en vervangbaar. 

De opstelling is stevig en sterk, maar straalt evengoed geborgenheid en rust uit. De plafonds met doeken schermen de bezoekers af van de omgeving en dragen bij aan die intieme sfeer. Dankzij velcrostrips kunnen ze makkelijk op een andere plek worden gehangen. 

Banners variëren in densiteit en zorgen zo voor gelaagdheid en dieptewerking. 

Poëtische vormentaal en een menselijke storytelling

We vertellen een krachtig en persoonlijk verhaal dat de sluier rond de dood, begrafenissen en uitvaarten oplicht. Grote menselijke beelden zorgen voor herkenbaarheid. Bezoekers luisteren naar waardevolle getuigenissen van families, laten zich inspireren door kunstenaars en krijgen een intiem portret van begrafenisondernemers.

Sereni animated gif


Als netwerk van uitvaartondernemers blaast Sereni een nieuwe wind in de uitvaartsector. Sereni ontzorgt, zodat families alle tijd hebben om afscheid te nemen van hun geliefde. 


Via bewegend beelden en esthetisch modules krijgt het verhaal een stem.

Bezoekers kunnen terecht bij de medewerkers van Sereni in een comfortabele, informele setting.

We ontwierpen een productenfamilie op maat. De kleurengradiënt zorgt voor een zachte overgang tussen het blauwe tapijt en de oranje doeken van het plafond. 

In het midden van de opstelling staat een cocon en een mysterieuze sokkel. Bezoekers worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen uitvaart. Wil jij graag een klassieke uitvaart of mag het wat losser? Wat zal je laatste rustplaats zijn?


Sereni


Sereni

De reizende expo stond voor het eerst op een beurs en zal in de toekomst neerstrijken in uitvaartcentra, op scholen, jobbeurzen… 

Andere projecten

Vreugde-en-Verdriet-Vredescentrum-Antwerpen

Expo 'Vreugde en Verdriet'

Vredescentrum
Lees meer
Deinze

Stadsvernieuwing Deinze

Stad Deinze
Lees meer
Portopolis-haven-van-Antwerpen-creatie-Bailleul-Ontwerpbureau

Bezoekerscentrum Portopolis

Port of Antwerp
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info