Overzicht projecten

Reizende tentoonstelling tractor Centrum Agrarische Geschiedenis

Wat zou een landbouwer zijn zonder tractor? In 1904 deed de eerste tractor zijn intrede in België maar het was toch nog wachten tot de jaren 1950 op zijn definitieve doorbraak. Nu heeft de indrukwekkende machine een belangrijke plek veroverd in ons dagelijkse leven. Boeren gebruiken hem in de eerste plaats om zwaar werk sneller en makkelijker te kunnen uitvoeren. Maar de tractor is meer dan een instrument, hij is deel van het gezin. Bewijs daarvan zijn de talrijke tractortreffens, tractorpullings en het feit dat de tractor vaak het decor is van familiefoto’s. Terwijl sommige volwassenen oldtimertractoren verzamelen, rijden kinderen rond op speelgoedexemplaren.

Een reizende tentoonstelling brengt die ronkende tractor dichterbij. Start de motor en maak kennis met verschillende merken en speciale onderdelen. Het rondreizend kraampje bevat enkele mooie miniaturen. Verwonder je over de oude foto’s die het belang van de tractor illustreren. De reizende tentoonstelling was in de zomer van 2018 te zien in Bokrijk en stond opgesteld tussen een collectie oude tractoren. Via de tentoonstelling wil de tractor nu ook een speciale plek veroveren bij de bezoekers.

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) schreef het verhaal. Wij stonden in voor het concept, het ontwerp en coördineerden de realisatie. In samenwerking met het CAG ontwikkelden we verschillende reizende promostanden: een rondreizend marktkraampje voor het erfgoedproject ‘Gesmaakt door de Brusseleir’ en de ‘Klapcaravan’ waarmee streekverhalen over Haspengouw en Voeren op locatie in het landschap werden verteld.

CAG-tractor-geheel

De reizende tentoonstelling omgeven door oldtimertractoren.

De tentoonstelling bestaat uit verschillende elementen. Beachflags trekken de aandacht van voorbijgangers, roll-up banners staan opgesteld tussen de tractoren en geven meer informatie per thema. Centraal staat een aanhangwagen opgesteld met daarin enkele interactieve spelletjes, een tijdlijn en enkele objecten. 

CAG-tractor-tekening banners


Spelen met tractor-onderdelen

CAG-tractor
Tractor_simulatie

Simulatie tijdens het ontwerpproces

tractor

Andere projecten

Tongeren-Teseum-Archeologische-site

Teseum Archeologische site O.L.V.-Basiliek

Stad Tongeren
Lees meer
Parcum-this-is-not-a-colection

Tentoonstelling: This is not a collection

PARCUM
Lees meer
KBR-wayfinding-Bailleul-Ontwerpbureau

Wayfinding Koninklijke Bibliotheek

KBR Brussel
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info