Overzicht projecten

Respectvolle boodschappen voor de Gentse Begraafparken Stad Gent

Het Westerbegraafpark is één van de grootste en mooiste begraafplaatsen van Gent: een groene oase van rust en sereniteit. Om de signalisatie af te stemmen op de sfeer die een begraafplaats waardig is én om de signalisatie ‘klantvriendelijk’ te maken, is een nieuwe reeks informatiedragers ontworpen. Hierbij zetten we in op duidelijke en intuïtieve wayfinding, met aandacht voor omgeving en bezoekers. Een totaalaanpak die je voelt in elk detail.

We zetten je op de juiste weg met een poëtische touch! 
Gent Begraafparken

In harmonie met de omgeving

De informatiedragers zijn hedendaagse ontwerpen in een erfgoedomgeving. Het samenspel tussen oud en nieuw is zorgvuldig bestudeerd en resulteerde in een strakke vormgeving met architecturale materialen: sokkels in beton en infopanelen in blauw staal met daarop grafiek in goud en wit. De letters in reliëf en de illustraties zijn stijlvol, een begraafplaats waardig. Alle elementen gaan mooi op in de nieuwe parkaanleg.

Gent Begraafparken

Oriëntatieplan met wandellus via knooppunten en met illustraties van gedenkvormen en bezienswaardigheden.

Logisch, intuïtief en duidelijk

De grafpleinen zijn opnieuw genummerd zodat bezoekers een overzichtelijk en logisch parcours kunnen volgen aan de hand van knooppunten. Het systeem is intuïtief en begeleidt bezoekers die voor de eerste maal het park bezoeken langs de meest markante herdenkingsplaatsen. Naast fysieke toegankelijkheid is ook heldere communicatie een speerpunt; de info wordt duidelijk verteld en weergegeven. Bezoekers begrijpen en voelen zich begrepen.

Gent Begraafparken

Dankzij een routing via knooppunten is het aantal wegwijzers geminimaliseerd.

Gent Begraafparken

Beknopte informatie bij monumenten of andere bezienswaardigheden.

We trekken de logica door tot op het niveau van de pleinaanduidingen. 

Gent Begraafparken

Grafiek voor boodschappen aan de rustplaats in 'zilver', 'goud' en zwart.

Gent Begraafparken

Op locatie testten we allerhande boodschappen uit.

Gent Begraafparken


Respectvolle boodschap

Ook over het brengen van delicate boodschappen aan nabestaanden, over de rustplaats van hun dierbare, is grondig nagedacht. Dit is een evenwichtsoefening tussen een praktische boodschap en een poëtische toets. Zeker als het gaat om het verlopen van de vergunningstermijn voor een rustplaats: daarvoor is een stijlvol, universeel symbool ontworpen, geïnspireerd op de nerven van een blad.

Gent Begraafparken

Evenwichtsoefening tussen praktische info en poëtische toets.

Gent Begraafparken

Onthaalbaken, met het register 'einde termijn rustplaatsen' onder het symbool van de bladnerven.

Bij de rustplaatsen krijgt het symbool 'einde termijn' elke kwartaal een anderen kleur. Dat is handig voor de beheerders van de begraafplaats. 

 

Productfamilie

Er zijn verschillende niveaus van informatieoverdracht, elk met hun specifiek doel. Deze krijgen vorm in een uiteenlopende reeks producten, verschillend in grootte en plaatsing: hoofdbakens aan de straat met praktische info, onthaalbakens als verwelkoming, oriëntatiepunten met overzichtsplannen, wegwijzers voor de routing, infoborden bij monumenten, plein- en rijaanduidingen en stickers of andere bordjes met boodschappen over vergunningen of rustplaatsen. Al deze informatiedragers vormen één productfamilie, waarbij dezelfde materialen, vormgevingselementen en verhoudingen gebruikt worden. 

Gent Begraafparken

De volledige productfamilie voor het Westerbegraafpark: hoofdbaken met praktische info aan de straat, onthaalbaken als verwelkoming in het park, inhoudelijke infoborden, wegwijzers naar knooppunten, pleinaanduidingen en tegels met rijnummering.

Andere projecten

Adriaen-Brouwer

Tentoonstelling Adriaen Brouwer

Stad Oudenaarde
Lees meer
Biblia-Brugge-animated-gif

Biblia, multimediaal belevingscentrum

Bisdom Brugge
Lees meer
Borgloon-stroop-collage

Bezoekerscentrum Stroopfabriek Borgloon

Autonoom Gemeentebedrijf Borgloon
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info