Overzicht projecten

Schenk elkaar een kopje troost Coronadenktank

Het Coronavirus zet de wereld op stelten. We blijven thuis en proberen er het beste van te maken. Elkaar missen is elkaar beschermen. 

Maar... wat als je jouw grootouders niet meer kan spreken, je jouw lief al weken niet hebt vastgepakt of het noodlot toesloeg en je definitief afscheid moest nemen van een dierbare? Ook troosten of getroost worden gebeurt vandaag vanop een afstand. 

Hoe kan je in deze tijden uiting geven aan verdriet, rouw én troost? Wij zochten een manier. Het moest een eenvoudig, niet-religieus en toch sprekend concept worden: een kopje troost.

Schenk een kopje troost aan iedereen die het nu moeilijk heeft. Zet een koffiekop aan je raam, maak zelf een tekening of schrijf een troostende boodschap. Om je te inspireren maakten we twee affiches die je zelf kan afdrukken. Eentje kan je zo ophangen en aan de andere kan je een eigen invulling geven. Gebruik de knipvormen in een collage of maak er een slinger van. Download de pdf's van de affiches en de knipvormen onderaan deze pagina of op www.kopjetroost.be .  

Hang een affiche aan je raam.

Ontwerp een eigen affiche.

Gebruik de knipvormen in een collage of rijg ze aan een touw tot een slinger.

Deel jouw kopjes troost aan je deur, op je oprit of aan je raam…Gebruik #kopjetroost op social media en laat iedereen met een groot of klein verdriet weten dat ze er niet alleen voor staan. 

Doe je mee?

Samen met andere vrijwilligers

Het kopje troost komt niet zomaar uit de lucht vallen. Wij kwamen in contact met vrijwilligers van De Coronadenktank en van de Facebookgroep "Communicatiepro's tegen #COVID19BE". 

De Coronadenktank is een burgerbeweging die alternatieve oplossingen bedenkt en bouwt om het leed van COVID19 te verzachten en de verspreiding van SARS-CoV-2 te verminderen. Een netwerk van duizenden burgers zet zijn expertise in om oplossingen te bouwen. Van IT’ers tot naaisters en van spoedartsen tot communicatiespecialisten, iedereen werkt solidair, flexibel en doelgericht samen.

De Coronadenktank lanceerde al verschillende initiatieven, zoals de websites: www.wijhelpenmee.be, www.maakjemondmasker.be en www.wijrouwenmee.be . En nu dus ook www.kopjetroost.be

"Communicatiepro's tegen #COVID19BE" is een Facebookgroep waarin communicatieprofessionals hun skills en krachten bundelen om samen het verschil te maken in de strijd tegen #COVID19BE. Communicatie speelt een waanzinnig grote rol in eerstelijnszorg. We kunnen met onze beelden, woorden en verhalen levens redden. De groep brengt skills en netwerken digitaal samen zodat ze elkaar kunnen versterken. We sensibiliseren, informeren en bestrijden fake news. We zoeken mee naar innovatieve oplossingen en naar manieren om anderstaligen of minder digitale groepen te bereiken.

De nood om uiting te geven aan rouw en verdriet blijkt groot. Wij hopen dat onze kopjes troost zich zullen verspreiden, net zoals de beren voor berenjacht en de witte lakens voor de zorg. Als kleine lichtpuntjes in deze onzekere tijd.

Andere projecten

Pack4Food-logo

Huisstijl Pack4Food

Pack4Food
Lees meer
NIRAS

Campagne noodplanning nucleair ongeval

NIRAS
Lees meer
Het-GielsBos-activatieruimte

Oase. Zintuiglijke ruimtes voor Het GielsBos

Het GielsBos
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info