Overzicht projecten

Signalisatie Bijlokesite Stad Gent

De Bijlokesite in Gent, vandaag een campus voor kunst en cultuur, was eeuwenlang een groots zorgcentrum. In de neogotische ziekenhuisgebouwen huizen nu Muziekcentrum De Bijloke en Kask-Conservatorium. De 14e-eeuwse abdij en het 17e-eeuwse klooster zijn uitgebouwd tot Stadmuseum STAM. Cultuurhuizen als les ballets C de la B en LOD muziektheater hebben hun werkplek in één van de vele bijgebouwen. De Bijlokesite is een inspirerende en historisch waardevolle plek, maar een doolhof voor bezoekers. 

Daar brengen wij nu verandering in! We tekenden voor de Bijlokesite een familie van signalisatieborden en infodragers. Opvallende, kleurrijke borden zijn het. Vrije, zwevende vormen: het lijken wel wilde bloemen. 

Welke informatie we geven, doseren we per locatie. Aan de toegang: een overzicht van alle 'bewoners' met hun nummer en een plattegrond. Op een kruising van paden: een pijl en nummers. Aan de ‘voordeur’ van de bewoners: hun nummer en logo. Met het eenvoudige systeem van de ‘wandelknooppunten’ gidsen we je door de site. We houden het aantal borden bewust beperkt: enkel bij twijfel, zet de signalisatie je weer op het juiste pad. 

De vormentaal van onze signalisatie krijgt een tweede leven online: op de website van de Bijlokesite springen dezelfde organische vormen en rood-witte kleuren in het oog. 


Bijlokesite pijlengroep

Bijlokesite - groepje

Aan de toegang: een overzicht van alle 'bewoners' met hun nummer en een plattegrond.

Bijloke

Op een kruising van paden: een pijl en nummers.

Bijloke


Met het eenvoudig systeem van de ‘wandelknooppunten’ gidsen we je door de site. We houden het aantal borden bewust beperkt: enkel bij twijfel, zet de signalisatie je weer op het juiste pad. 


Bijlokesite - snijfilm

Aan de ‘voordeur’ van de bewoners: hun nummer en logo.

Bijlokesite - detail signalisatie


Bijlokesite

Bijlokesite - naambord - groot

Andere projecten

Rupelstreek

Gebiedsontwikkeling Rupelstreek

Provincie Antwerpen
Lees meer
Stad-Gent-Gentbrugse-Meersen-totem-en-fietser

Infodragers Gentbrugse Meersen

Stad Gent
Lees meer
Stiltetoerisme-overzicht

Projectstudie Stiltetoerisme

Toerisme Vlaams-Brabant
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info