Overzicht projecten

Signalisatie Sint-Baafshuis Bisdom Gent

Het Sint-Baafshuis, in de schaduw van de Sint-Baafskathedraal in Gent, is gerenoveerd. Velen kennen het gebouw als Klein Bavo, waar tot 2003 kinderen op de schoolbanken zaten. Het bisdom maakt er een open huis van, voor opleidingen en ontmoetingen. De poort staat overdag open, een cafetaria in de kelderruimte en een tentoonstellingsruimte zijn gepland. 

De renovatie gebeurde door het architectencollectief Archipl. Wij ontwierpen de bewegwijzering en verzorgden de grafiek. Het gebouw in de Kapittelstraat pronkt nu in een ossenbloedrode kleur, het licht stroomt terug door de kamers, de oorspronkelijke ruimtes hebben weer een functie. Archipl ontving voor deze restauratie de Gentse monumentenprijs. 

Door de aaneenschakeling van historische gebouwen is het St-Baafshuis een klein doolhof. Onze routing zet je op weg. Tegelijk houden we het aantal borden beperkt: enkel bij twijfel, zet de signalisatie je weer op het juiste pad.


Sint-Baafshuis signalisatie

Bestemmingen waar bezoekers vergaderen krijgen een naam en een adres. Deze bestemming heeft dus een voordeur. Het is de uitdaging bezoekers naar die voordeur te leiden met een minimum aan signalisatie. De route moet zoveel mogelijk intuïtief gelopen worden, enkel waar twijfel kan toeslaan geven we een indicatie om de goede weg te blijven volgen.

Sint-Baafshuis - signalisatie

Na installatie observeren we het gebruik en plaatsen we eventueel een pijltje bij. Verloren lopen kan niet het resultaat zijn.

Sint-Baafshuis - contrastmarkering


Sint-Baafshuis - naam zaal


Sint- Baafshuis - evacuatieplan

Wettelijk verplichte evacuatieplannen bij de lift. Elk onderdeel van de signalisatie heeft een vaste plaats. De weg naar de toiletten geven we subtiel van bij het begin mee, zo weet je ze straks zijn. Mensen in nood moet je helpen.

Andere projecten

avonturenpark

Avonturenberg Beringen

Stad Beringen
Lees meer
Rupelstreek

Gebiedsontwikkeling Rupelstreek

Provincie Antwerpen
Lees meer
Pietersheim-schaduwspel

Bezoekerscentrum Pietersheim

Gemeente Lanaken
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info