Overzicht projecten

Tentoonstelling Adriaen Brouwer Stad Oudenaarde

Feest in Oudenaarde, want Adriaen Brouwer (1606-1638) is terug in zijn geboortestad! De Vlaamse Meester is even groot en vernieuwend als Rubens en Rembrandt. Een dertigtal topwerken is overgevlogen uit befaamde collecties in Europa en Amerika. Bestemming: het mooie stadhuis van Oudenaarde, waar het MOU zijn intrek heeft (Museum van Oudenaarde en Vlaamse Ardennen). Een unieke kans om de virtuoze kunstwerken van Brouwer van dichtbij te zien. 

Brouwer vat de grote emoties in kleine schilderijen. Hoe kunnen wij de bezoeker helpen om die voluit te beleven? We verwelkomen je met een grootse projectie: de hoogtepunten in leven en werk van Brouwer heb je meteen mee. In de tentoonstelling zelf zoeken we de ‘verbindende stilte’. We tasten de ruimte af tussen jou en het schilderij. We spelen met licht. Brengen ritme met kleur. Het opzet: bezoekers laten verstillen, mensen verbinden met schilderijen. Ook de jonge bezoekers trekken we Brouwers wereld binnen, met een parcours op hun maat. Tekst en uitleg? Brengen we kort, bondig, en groot. Een heldere uitleg verpakt in een heldere typografie. Toegankelijkheid, altijd al ons stokpaardje, trekken we door tot pure vanzelfsprekendheid.


Oudenaarde - Adriaen Brouwer - zichten

De tentoonstelling is thematisch geordend, niet chronologisch. Ieder thema heeft een eigen kleur en maakt een 'kamer'. 

Oudenaarde - Adriaen Brouwer

Simulatie van schilderij Dorpsfeest op oranjerode achtergrond.

Oudenaarde - Adriaen Brouwer

Adriaen Brouwer

De kleurenpalet van de panelen vormt een draagvlak voor de verschillende thema's.

Adriaen Brouwer

De meubels met de brede voeten scheppen ruimte tussen de werken en de bezoekers: goed voor de bezoekerservaring én voor de veiligheid van de werken.


We plaatsen maximaal grote bijschriften boven de kleine werken.

Er is voldoende ruimte rond de werken om ze tot hun recht te laten komen. Bezoekers kunnen zonder afleiding focussen op elk afzonderlijk werk. We zijn op zoek naar een 'verbindende stilte'. De brede voeten van de meubels zijn afstandhouders en zorgen ook voor stabiliteit. De rugpanelen zijn dan weer voldoende dik en stijf om de schilderijen veilig te bevestigen volgens de verschillende specificaties van de internationale bruikleengevers.

Oudenaarde - Adriaen Brouwer

De rokers: zelfportret van Brouwer en zijn vrienden - een iconisch beeld van de tentoonstelling.

Oudenaarde - Adriaen Brouwer


Andere projecten

KBR-LIBRIJE

KBR Museum

KBR Brussel
Lees meer
Luchtfabriek-zolder

Belevingsparcours ZLDR Luchtfabriek

Gemeente Heusden-Zolder
Lees meer
Pietersheim-schaduwspel

Bezoekerscentrum Pietersheim

Gemeente Lanaken
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info