Overzicht projecten

Het Schepenhuis Stad Mechelen

Het oudste stadhuis van Vlaanderen staat in Mechelen. Wij richtten dit historische pand samen met Architecten Beeck & Hermans in tot een toeristisch onthaal én een belevingsvolle bezoekersruimte. Het Schepenhuis, opgericht in 1288, is een statig gebouw met trapgevels. Eeuwenlang wilde het vooral respect afdwingen. Vandaag willen we éérst en vooral verwelkomen. Met hedendaagse meubels. Een fris kleurenspel met strak wit en warm, Bourgondisch rood. Met vrolijke spelletjes voor kinderen. Met afwisselende verhalen over de rijke geschiedenis van Mechelen. We ontvangen de bezoekers in een vrij sobere, open ruimte. Centraal staat een ruime balie. Hier kunnen bezoekers terecht voor tickets en informatie over Mechelen. Kinderen ontdekken spelenderwijs de Mechelse hotspots in een reusachtig Memory-spel. De Mechelse must-sees vind je ook op een grote luchtfoto op de vloer, met een 3D-kijker verken je de stad.

Mechelen toerisme


Portretten van slachtoffers... 

en portretten van Mechelaars vandaag staan tegenover elkaar. Een pleidooi voor een warme, diverse samenleving en een oproep om een bezoek te brengen aan Kazerne Dossin.

Wat onderscheidt Mechelen van andere steden? Dat ondervind je in de aanpalende ruimte. We creëren er aparte eilanden, die telkens een ander thema in de schijnwerpers plaatsen. Hoe Mechelen geschiedenis schreef als hoofdstad van het Bourgondische rijk. Hoe Mechelen vandaag nog steeds een stad van makers is, van ambacht. En hoe Mechelen een sleutelrol speelt in mensenrechten. Aan die thema’s koppelen we een mix van interacties, zowel digitaal als analoog. Voor de volwassen bezoeker brengen we de verhalen beknopt en helder. Voor het jonge publiek verpakken we relevante boodschappen in speelse opdrachten, zoektochten en spelletjes.

Mechelen

Op verkenning in de stad, met historische kaarten, een grootse luchtfoto en een virtuele wandeling.  

Mechelen


Mechelen

Thema-eilanden vertellen het verhaal van de stad Mechelen: ‘kind- en gezinsvriendelijk’, ‘Bourgondische hoofdstad’, ‘Mensenrechten’ en ‘Ambachten’. Aparte eilanden die toch open blijven: de doorkijk in de ruimte blijft altijd vrij. 

We verpakken verhalen uit heden en verleden in speelse opstellingen.

Schuiven met puzzelstukken. 

Een stadsplan met vrolijke tekeningen en foto’s.

Snuisteren in gratis postkaartjes.                          

De onthaalruimte blijft open en overzichtelijk. Bezoekers vinden vlot de weg naar de centrale balie.

Andere projecten

Tabloo

Bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo

NIRAS
Lees meer
Sint-Niklaas

Stadsboetiek

Stad Sint-Niklaas
Lees meer
Dendermonde

Bezoekerscentrum De Lakenhalle

Stad Dendermonde
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info