Overzicht projecten

Werving en ontvangst bezoekers Kasteel van Loppem

Het Kasteel van Loppem, net buiten Brugge, is in de 19e eeuw gebouwd door de familie van Caloen. Het wordt beschouwd als de voorloper van alle neogotiek in Vlaanderen. Architect Edward Welby Pugin kwam over uit Engeland om het voor de familie te ontwerpen. Zijn vader had voordien al de Houses of Parliament gebouwd in Londen. Jean Bethune nam de realisatie van de opdracht over, leerde de neogotiek kennen en introduceerde die stijl via de Sint-Lukasscholen in heel Vlaanderen. Het werd de stijl van alle kerken, kloosters en romantische restauraties. 

De familie van Caloen beheert de site nog steeds. Het kasteel met park en doolhof zijn perfect bewaard. De interieurs zijn intact en in de archieven zijn alle bouwfasen gedocumenteerd. Het is de plek om tussen al ons modernisme een notie te krijgen van de neogotiek – een stijl waarvoor vandaag opnieuw veel interesse is. De Stichting Jean van Caloen vroeg ons advies om bezoekers gastvrijer te onthalen. Wij voorzagen duidelijke wegwijzers, een onthaalfolder en een nieuwe website. Plan een bezoekje en kijk of het ons gelukt is!

Kasteel van Loppen - logo

We ontwierpen een nieuw logo voor het Kasteel, met opengewerkte ramen: een open huis.

Kasteel van Loppem

Iconische beelden van het kasteel geven een goed beeld van wat we te bieden hebben en komen terug in de website en op postkaarten die je in de shop kan verkrijgen. Deze opname is speciaal op dit tijdstip genomen zodat je door de bomen het kasteel kan zien.

Kasteel van Loppem - folder

Iedere bezoeker krijgt een beknopte onthaalfolder als verwelkoming mee. 

Kasteel van Loppem - briefhoofd


Kasteel van Loppem - business cards


Kasteel van Lopem

Wij zorgden ook voor een nieuwe website. Wij schreven de teksten en coördineerden de bouw van de site. Hiervoor werkten wij samen met een partner.

Kasteel van Lopem


Kasteel van Loppem - openingsuren

Signalisatie en routing in het park en aan het doolhof voorkomen misverstanden. Wat is openbaar en wat is privé, wat is gratis en wat is betalend. En voel je welkom, het bezoek is begonnen.

Andere projecten

Tervuren-Warandepoort

De Warandepoort

Gemeente Tervuren
Lees meer
Parcum-this-is-not-a-colection

Tentoonstelling: This is not a collection

PARCUM
Lees meer
Damiaan-beeld

Damiaanmuseum en expo Damiaanactie

Damiaancentrum
Lees meer
Deze website gebruikt cookies
Meer info